Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 17:49 - Безсмислието на атеизма и надеждата от живият Бог
Автор: django Категория: Други   
Прочетен: 1556 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 30.05.2015 17:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нашето време на планетата Земя е осигурено само с идеята да решим на кого да служим. На любящият Бог създател на вселената и порядъка и живота в нея,  или на сатана, който иска да разруши този порядък единствено заради завистта, гордостта и суетата си, които са основа на всяко беззаконие и грях. В атеизма няма смисъл и надежда за хората защото тази идеология ограничава техният прогрес в духовно и физическо отношение. Теориите на еволюцията на които се дължи в гопляма степен атеизма на съвременните хора ограбват бъдещето на човечеството и му обещават безнадежност и безсмислие, което води до хедонизъм и желание за диво консумиране на краткият земен живот тук и сега при много хора.   Това води до бързо грехопадение и морала спада със всяк следващо поколение. Тази теория поставя клеймото на хората като  еволюирало животно с което лукавият директно се подиграва с Божииите творения и неговият венец човекът. Атеизма се проваля защото прави живот на човека безсмислен и безстойностен. Без висши идеали на които да служи. Без обещание за висша справеливост от Творецът, който не се поддава на човешките слабости и е винаги праведен и истинен  и съди справедливо. Без солидният морален стандарт на Творецът даден на хората за да изградят едно справедливо, развито и хармонично общество.  Атеизма твърди че човекът е нищо повече от просто някакво случайно стечение на обстоятелствата, химични реакции между материалните частици. Но това в действителност могат да го твърдят единствено хора дълбоко непознаващи реалният свят в който живеят и отегчени от него без висши цели и добродетели. Без стремеж към истинско познание и хармония. Мъртви души.  Бог е обещал спасение и дава смисъл на хората. Жертва се за хората за да покаже съпричатсност към техните проблеми и желание да не погине нито един, но да има вечен живот в божието царство.  Защото всички сме грешни и само кръвта на Божият син може да омие човешкият грях и да даде възможност на хората да получат вечен живот чрез покаяние и вяра в него.  
Атеизма е предпочитана религия на тези които не могат и не искат да носят отговорност за делата си пред висш авторитет и мисълта за това им е непоносима. Божиите стандарти са високи и изисква важни добродетели от хората, но тези изисквания не всеки има човек воля да изпълни. Поради инерция свързана с удобството на статуквото или поради неразбиране. Те искат да могат свободно да вършат беззаконие и пред никой да не отговарят за това. Затова не симпатизират на тези който им казват истината с идеята  да се променят към по-добро.  Те са вкопчени в материята, но цялата вселена е проектирана така че да показва тлението и, но вечността на духа. Материята се подчинява на духа и той е определящ за бъдещето на всичко във вселената. Този който принажда само към материята няма бъдеще. Този който принажда към духа и черпи сила и вдъхновение от живият Бог, ще пребъде във вечното божие царство.  Като любящ Бог не ни заставя да приемаме неговата истина и закони и ни е дал право на свободен избор. Защото без принуда човек може да го обикне истински тъй както Бог обича нас. Това е причината да се представя пред хората само със словото и делата си, за да го разберат и повярват тези имат хармония в душите си и обичат и търсят истината.


Тагове:   Бог,   вяра,   надежда,   сътворение,


Гласувай:
1



1. jelezov - "Без солидният морален ст...
07.07.2015 00:58
"Без солидният морален стандарт на Творецът даден на хората за да изградят едно справедливо, развито и хармонично общество."
Това "изречение" е показател за степента на грамотност на автора му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: django
Категория: Други
Прочетен: 225169
Постинги: 86
Коментари: 35
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930