Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 11:48 - Съюзът между църква и държава разпънал Божият Син Исус Христос
Автор: django Категория: Други   
Прочетен: 2080 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2016 11:49



Преди около 2000 години популярното религиозно движение по онова време използвало силата на държавата да предаде Исус на смърт.

 Матей 27:1-2

"А на сутринта всичките главни свещеници и народни старейшини се съвещаваха против Исуса, да Го умъртвят. И когато Го вързаха, заведоха Го и Го предадоха на управителя Пилата."

Преди няколко века

През "Тъмните векове" ужасното религиозно преследване, което се извършвало в продължение на много векове и причинило смъртта на милиони, било резултат именно на съюза между църквата и държавата. На римокатолическата църква й била дадена сила от държавата и тя търсела начини да упражнява контрол над съвестта и да налага религиозните си небиблейски учения.


Откровение 17:6

"И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много."

Какво ще кажете за бъдещето?

Библейските пророчества сочат, че съюзът между църквата и държавата отново ще се случи и религиозната нетърпимост и гонение отново ще бъдат възстановени.


Откровение 13:11-12

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла."
   
Свободата на съвестта

Библията учи, че човешката способност да се покланя на Бога според повелята на съвестта е над човешкото законодателство.

Кризата

Цар Дарий, измамен от своите съветници, издал закон, който не позволявал на никой да се моли на своя Бог или човек, освен на царя в продължение на 30 дни.


Даниил 6:7

"Всичките князе на царството, наместниците и сатрапите, съветниците и управителите като се съветваха решиха да поискат от царя да издаде указ и да обяви строга забрана, че който, до тридесет дни, би отправил някаква просба до кой да било бог или човек, освен до тебе, царю, той да се хвърли в рова на лъвовете."
   
Този закон пречил на възможността на Данаил да се покланя на Бога според повелята на съвестта си. Както ще видим, Библията показва, че такива закони са напълно извън сферата на човешката законодателна власт.

Резултатът

Данаил, който бил смятан за един от най-вярващите мъже в царството, избрал да послуша Бог, а не хората.

 Даниил 6:13

"Оня Даниил, който е от пленените юдейци, не зачита ни тебе, царю, нито подписаната от тебе забрана, но принася молбата си три пъти на ден."
 
Подбудителите за този закон докладвали на царя за непослушанието на Данаил и тогава Данаил бил хвърлен в рова на лъвовете.

Данаил, обаче, не бил сторил нищо лошо спрямо Бога или царя, защото законът, който нарушил, не бил във властта на царя. Небето поставило своя печат на одобрение на решението и действията на Данаил и го запазило от лъвовете.

 Даниил 6:22

"Моят Бог прати ангела Си да затули устата на лъвовете, та не ме повредиха, защото се намерих невинен пред Него; още и пред тебе, царю, не съм сторил никакво прегрешение."

Виновниците за това предизвикателно за небето издаване на закона, които се опитали да контролират човешката съвест, не успяли, което показва какво е отношението на небето към техните действия.

   Данаил 6:24

"Тогава по заповед на царя, докараха ония човеци, които бяха наклеветили Даниила, и хвърлиха тях, чадата им и жените им в рова на лъвовете; и преди да стигнат до дъното на рова лъвовете им надвиха и счупиха всичките им кости."
 
Библията посочва, че в последните дни от земната история тези събития ще се повторят.



Гласувай:
0



1. oia - Хилядолетни противоречия, измами ...
24.06.2016 12:46
Хилядолетни противоречия, измами и прочие се прехвърлят от век във век. С едно единственао предназначение --подчинение на народите с мотото Всякя власт тям е дадена от Бога.
Бога не раздава власт никому, но не може да няма ред. При измамника не може да има ред и справедливост---там цари коварството, подлоста, пошлоста и всичко от тоя род. Власт в този вид и църква по нищо не се различават, а си правят взаимни отслуги--както назад в хилядолетията, та чак до сега. Всичко е омотано в догадки, тайни и какво ли още не, а да не говорим, защо е опорочен кръста от тази гмеж по такъв начин. Ако търсите истината тя е в отсрещната страна на това, което ви говорят ,,знаещите,, За това не се разрешава и свободното мислене и всичко произтичащо от нея. Зададени са догми, канони скалъпени в благовидна форма за подчинение и от там нататък, ако не си съгласен с клишето си различен----атеист, неверник, безбожник, еретик. Ползваш ли клишето--подчинение, ставаш удобен за всякаквата им власт. На народ е необходимо справедливо управление, а не власт. Когато се проумее власта чие дело е наистина, тогава може да се пристъпи към истинно нормално съществуване на народите.
цитирай
2. django - В този свят има борба многовековна ...
24.06.2016 13:55
В този свят има борба многовековна между доброто и злото. Между истината и лъжата. Между носителите на светлината и тези които обичат да ходят в тъмното за да не им излязат срамните дела наяве.

Истината не е в човека защото той нищо не знае за света в който живее. Променливо и суетно е човешкото сърце.

Истината е в Бога наш Създател и Вседържател, и който е търси ще е открие.

Не е тайна че неговият враг иска да заеме мястото на Бога и да си осигури популярност сред хората с фалшиви ласкателни небиблейски доктрини водещи към огненото езеро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: django
Категория: Други
Прочетен: 224632
Постинги: 86
Коментари: 35
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930