Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 12:17 - Масовата митология в днешният "модерен" свят.
Автор: django Категория: Други   
Прочетен: 1641 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2016 12:26


Еволюцията на звездите е основана върху схващането, че нищото може да се взриви и да произведе физическата среда на вселената и всички звезди, планети и галактики намиращи се нея. Еволюцията на живота е основана върху двете свързани теории на спонтанното зараждане и ламаркизма (наследяването на придобитите характеристики); въпреки че те остават основата на биологичната еволюция, и двете са опровергани от учените преди повече от един век.
Науката е изучаване на природния свят. Благодарни сме на многото посветени учени, които работят усилено, подобрявайки нашия живот. Но в същото време бива натрапвана упорито една философска теория която няма научна основа.  В продължение на повече от един век се полагат усилия за обясняване на научните открития чрез една теория от средата на 19 век, известна като „еволюционна теория.” Тя е формирала основата на много теории. Но никоя от тях не е основана върху научни факти!
Ето ги двете предпоставки, върху които са основани различните теории за еволюцията:
1 – Това е еволюционната формула за правене на вселена:
Нищо + нищо = два елемента + време = 92 природни елемента + време = всички физически закони и напълно подредена вселена от галактики, система, звезди, планети и спътници, обикалящи в съвършено равновесие и ред.
2 – Това е еволюционната теория за правене на живот: Кал + вода + време = живи същества.
Еволюционистите теоретизират, че горните две формули могат да направят всичко около нас да възникне само – с изключение на направените от човека неща, като автомобили или сгради. Сложни неща като дървени кутии с гвоздеи в тях изискват мислене, интелигентност и внимателно майсторство. Но всичко друго около нас в природата, като колибри или човешкото око, е обявено за резултат от случайни грешки, произволен хаос и време. Нямате нужда дори от суровини, за да започнете. Те също се правят сами.
Как започва цялата тази безсмислица?- Естествено, еволюционната идея много преди да се пръкне в главата на Чарли Дарвин, вече е била в главите на други хора- къде учени, къде...не чак толкоз учени...
Но нека не забравяме, че макар да е безсмислена, еволюционната теория е засегнала силно – и е повредила човечеството през 20 век. Ще продължаваме ли да позволяваме това да става и в 21 век? Общественото и моралното въздействие, което еволюционните схващания са упражнили върху съвременния свят, е било ужасно...Еволюционното понятие "борба за живот" и идеята, че в тази борба по-силния побеждава по-слабия, оказва влияние върху световно-политическата сцена и въвличането на човечеството в две световни войни... Въз основа на еволюционната теория възникват и псевдонауки като евгениката- не смятам за нужно да описвам какво представлява...
Моралът и етичните стандарти са силно снижени. Децата и младежите биват учени в училищата, че са развита форма на животни; няма морални принципи. Тъй като са просто животни, те трябва да правят каквото искат. Личното оцеляване и успех идват само чрез съревнование, борба, и прегазване на другите.
Преди средата на 19 век учените са били изследователи, които са вярвали твърдо, че цялата природа е направена от Върховен Създател. Тези пионери, които са положили основите на съвременната наука, са били креационисти. Те са били талантливи и честни хора търсещи истината, които е трябвало да се справят с големи трудности в своята работа.
Обратно на това, философите са си седели без да се вдигат от своите удобни кресла, и са теоретизирали относно всичко, докато учените са продължавали своята работа без да им обръщат внимание.
Но през 19 век настъпва промяна, когато философите се опитват да придобият контрол над научната дейност и да потиснат изследванията и откритията, които биха опровергали техните теории. Днешните еволюционисти енергично защитават ненаучните теории, които те са измислили преди повече от век.
Уилям Пейли (1743-1805) в своята класическа книга от 1802, Естествена теология, обобщава възгледа на учените. Той твърди, че внимателно устроените структури, които виждаме в живия свят, ясно сочат към Създател. Ако видим часовник, знаем, че е имал проектант и производител; би било глупаво да предполагаме, че се е направил сам. Това е „аргументът на устройството.” Всичко около нас е светът на природата, и над главите нощем има вселена от звезди. Можем да пренебрегваме онова, което е там, или да му се подиграваме, но нашите подигравки не променят реалността. Един водещ атеистичен учен в наши дни, Фред Хойл, пише, че макар да не е трудно да бъде опроверган дарвинизмът, онова, което Пейли казва, очевидно не може да бъде опровергано (Fred Hoyle and Chandra Wickramasinghe, Evolution from Space, 1981, p. 96).
Забележителен факт е, че основата на еволюционната теория е била унищожена от седем научноизследователски открития – много преди Чарли Дарвин да публикува теорията.

Карл Линей (Каролус Линеус, 1707-1778) е бил учен, който класифицира огромен брой живи организми. Ревностен креационист, той ясно вижда, че няма междинни видове. Всички видове растения и животни са конкретни категории, различни един от друг. Вътре във вида са възможни разновидности, и има много подвидове. Но няма преходни форми от един вид към друг (*R. Milner, Encyclopedia of Evolution, 1990, p. 276).

Първият закон на термодинамиката (1847). Хайнрих фон Хелмхолц формулира закона за запазване на енергията: Общата сума на цялата материя винаги остава същата. Този закон опровергава няколко страни на еволюционната теория. *Айзък Азимов го нарича „най-фундаменталното обобщение относно вселената, което учените някога са успели да направят” (цитирано в *Isaac Asimov, “In the Game of Energy and Thermodynamics You Can’t Even Break Even,” Journal of Smithsonian Institute, June 1970, p. 6).

Вторият закон на термодинамиката (1850). Р. Ю. Е. Клаузиус формулира закона за ентропията:

Цитат
Всички системи се стремят към математически най-вероятното състояние и в крайна сметка стават напълно случайни и дезорганизирани (*Harold Blum, Time’s Arrow and Evolution, 1968, p. 201).

С други думи, всичко се разваля, изхабява и разпада (*R. R. Kindsay, “Physics: to What Extent is it Deterministic,” American Scientist 56, 1968, p. 100). Този закон напълно унищожава еволюционната теория, че простото еволюира в сложно. Анщайн казва, че двата закона са най-непроменимите закони, които той познава (*Jeremy Rifkin, Entropy: A New World View, 1980, p. 6).



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: django
Категория: Други
Прочетен: 223370
Постинги: 86
Коментари: 35
Гласове: 70
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031